Kedy sa vybrať na nákupy

S nákupmi tehotenského oblečenia nemusíte vyčkávať až do okamihu, keď je tehotenstvo na vašej postave jasne vidieť.

Väčšina obchodov ponúka tovar vhodný pre matky už od druhého mesiaca tehotenstva. Aj keď sa vaše bruško ešte príliš črtať nebude, niektoré butiky sú pripravené aj na takéto prípady. Požičajú vám textilné bruško, ktorým si môžete skúšaný odev vyplniť, aby ste mali predstavu, ako vám bude neskôr sedieť.

„Dojčiace“ tričká hitom

Niektoré mamičky prichádzajú do obchodov v sprievode svojich partnerov, ktorí im s výberom radi pomôžu. Niektorí muži dokonca ženy sami nútia, aby si tehotenské oblečenie kúpili. Je praktické zadovážiť si aj také modely, ktoré sa dajú nosiť aj po pôrode. Príkladom je dojčiace tričko, ktorého spodný diel je s vrchným zošitý len na niekoľkých miestach. Je výborné v tom, že sa mamička nemusí pri dojčení úplne obnažovať. Prestrihy vôbec nevidieť, tak si ho mamičky môžu obliekať, aj keď už nedojčia.

Do spoločnosti

Ak sa vyskytnú nečakané spoločenské udalosti, ktoré si žiadajú elegantné oblečenie, môžete zvoliť šaty zavinovacieho typu alebo látkové nohavice s tunikou. Aby nebol model fádny, skúste ho oživiť opaskom alebo kovovou retiazkou. Tieto doplnky by vás však rozhodne nemali obťažovať.

Do práce

Najmä tie ženy, ktoré zastávajú významné funkcie a pracujú až do vysokého stupňa tehotenstva, by si mali už dopredu vyhliadnuť módu blízku ich vkusu. Aj pre ne platí, že nápadnými doplnkami sa dá z jednoduchého oblečenia vytvoriť zaujímavý model.
Na druhej strane nie je na škodu zablúdiť do obchodu s tehotenskou módou aj vtedy, ak na bábätko zatiaľ nemyslíte. Ak to totiž bude aktuálne, budete aspoň vedieť, kam ísť a koľko peňazí si pripraviť. Dozviete sa aj veľa praktických informácií. Napríklad, že nohavice v malých veľkostiach sú takmer nedostatkovým tovarom.

12.5.2009 1:31| autor: Kateřina Bártová

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist