Sex a dovolenka

Nie je žiadne tajomstvo, že sexuálne problémy bývajú priamym dôsledkom stresových stavov a prepracovanosti. Neustále zvoniace telefóny, diáre preplnené záznamami a čudesné prelínanie pracovných povinností dokázali už vykopať hrob nejednej sexuálnej harmónii.

V podobných prípadoch sa odporúča: „Hoďte všetko za hlavu, vypnite telefón a odíďte niekam veľmi ďaleko.“ Aj dlhoročný vzťah sa potom obnovuje pod blahodarným vplyvom subtropického počasia, partnerské hádky odplávajú s odlivom morských vĺn a večerné posedenie pri pohári vína začína pripomínať dávno stratený čas medových týždňov.

Utópia alebo zázrak?

Myslíte si azda, že je to nejaká utópia? Omyl! Spoločná dovolenka strávená v bezpečnej vzdialenosti od zabehaných partnerských stereotypov a každodenných starostí dokáže v sexuálnom živote často skutočné zázraky. Ale čo robiť v prípade, keď má každý z partnerov o trávení tejto dovolenky odlišnú predstavu? Jeden miluje poznávanie cudzích krajín a chcel by byť každý deň niekde inde, druhý zase dáva prednosť blahodarnému ničnerobeniu a váľa sa od rána do večera na pláži.

Existujú aj prípady spojenia nadšenca pre adrenalínové športy s pokojným konzumentom zahraničných kulinárskych špecialít, ktorý namiesto vysokohorského štítu navštívi radšej vínnu pivničku.

Liečba žiarlivosti

Spoločná dovolenka potom veľakrát namiesto sexuálneho balzamu produkuje prudký jed a prebieha v znamení neustálych hádok a názorových konfrontácií. V takom prípade potom nezostáva nič iné, než oživiť prastarú radu zakladateľa českého manželského poradenstva MUDr. Miroslava Plzáka: „Choďte na dovolenku každý inam!“

Naozaj nie sú vzácnosťou prípady, keď spoločná dovolenka partnerské vzťahy ešte zhorší, pomáha vykopať vojnovú sekeru a dokonca i na tie hádky je zrazu viac času. V takom prípade sa potom odporúča nepokúšať osud a aspoň časť dovolenky tráviť v partnerskom odlúčení. Toto opatrenie však ťažko prehryznú ľudia žiarliví, takí, ktorí svojho manželského partnera na každom kroku kontrolujú. Aj keď sa to zdá na prvý pohľad ťažko uveriteľné, poskytnutie vzájomného „náhradného voľna“ počas dovolenky paradoxne predstavuje dokonca akýsi liek na žiarlivosť.

Dovolenka s deťmi

Samostatnú kapitolu predstavuje dovolenka s deťmi. Ak sú tie deti malé, zasluhujú si iste spoločnú dovolenku s oboma rodičmi. Kvôli deťom to stojí za to vzdať sa pri spoločnom ubytovaní napríklad aj komfortu sexuálnych radovánok. Takáto dočasná sexuálna abstinencia nemusí byť na škodu. Pohlavný styk nepredstavuje žiadnu každodennú povinnosť a po návrate domov sa to môže prejaviť kladne.

Dospievajúce deti sa pri separovanej dovolenke môžu slobodne rozhodnúť, s ktorým z rodičov pôjdu radšej. A budúci rok to môžu prípadne vystriedať. A ako roky pribúdajú, pôjdu aj tie deti na dovolenku možno radšej samy. A všetci si tak od seba vzájomne nádherne odpočinú.

12.5.2009 4:15| autor: Radim Uzel
Viac o téme: detidovolenka

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist