Sex a horúčavy

Tropické počasie vyvoláva nielen nutné zmeny životosprávy vrátane dodržiavania pitného režimu, ale prináša občas rôzne problémy týkajúce sa sexuálnej aktivity.
A niet sa napokon čo čudovať. Veď ľudská sexualita je prirodzenou súčasťou života a v rôznych formách sprevádza každého ľudského jedinca od narodenia do jeho smrti.

Už v predpovedi počasia počúvame pravidelne „stupeň záťaže“ bez toho, aby sa niekto obťažoval vysvetliť, ako sa máme pri tých vyšších stupňoch hroziaceho nebezpečenstva správať. Obyčajný sedliacky rozum každému asi napovie, že by vo veľkej horúčave nemal preceňovať svoje sily a nemal by sa nútiť do zdraviu nebezpečnej telesnej aktivity.

Radšej maznanie

Pohlavný styk predstavuje fyzickú záťaž porovnateľnú s rýchlou chôdzou do tretieho poschodia. Ľudia, pochopiteľne, radšej súložia, než behajú po schodoch, ale tá telesná námaha je asi porovnateľná.

Najmä ľudia s vysokým krvným tlakom a náchylnosťou na srdcovo-cievne ochorenia by si v tých najväčších horúčavách mali radšej naordinovať dočasnú sexuálnu abstinenciu alebo pestovať iba takú aktivitu, ktorej sa odborne hovorí ľahký petting a ľudovo maznanie. Aj spojenie sexuálnej aktivity s psychickým stresom sa môže javiť ako veľmi zhubná kombinácia.

Infarktový sex

Srdcový infarkt alebo mozgové krvácanie tak nie je dôsledkom sexu, ale skôr stresu. Týmto rizikom oplývajú najmä ilegálne nemanželské spojenia starnúceho milenca a mladej milenky. Nie je tu núdza o strach zo sexuálneho zlyhania a nebezpečenstvo prezradenia. Prílišná horúčava spojená so stratou tekutín je už iba tou poslednou kvapkou, ktorou pohár srdcového infarktu pretečie.

Týmto varovaním nechcem, samozrejme, znepríjemniť letnú sexuálnu aktivitu zdravým ľuďom bez rozdielu veku. Len by nemali ani v ošiali sexuálnej vášne zabúdať na pravidelný prísun tekutín (pokiaľ možno nealkoholických a nekalorických).

9.6.2010 9:19| autor: Radim Uzel

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist