Detské pestúnky

Pestúnky sú v súčasnosti už nevyhnutným pomocníkom pri strážení detí. Ich vývoj značne pokročil, takže dnes môžete dostať digitálnu pestúnku s uspávankami, integrovaným nočným svetlom, LCD displejom, na diaľkové ovládanie či videopestúnku.

Pestúnky sú analógové a digitálne

Analógové pestúnky sa dnes používajú málo. Niekedy totiž majú problém s rušením signálu alebo so skreslením zvuku. Mamička preto musí občas bežať do detskej izby, aby preladila na nerušenú frekvenciu.

Digitálne pestúnky majú asi dvestopäťdesiat kanálov a s rušením sa vyrovnávajú veľmi dobre. Väčšina z nich frekvenciu sama preladí a sama si tak volí, ktorý kanál je najlepší na prenos. Digitálne typy sa dajú ovládať diaľkovo alebo sa cez ne dá k dieťaťu hovoriť. Ak máte veľký dom, môžete sa mu prihovárať dovtedy, kým k nemu prídete a cestou ho upokojovať. Niekedy dieťaťu stačí počuť váš hlas a znova zaspí. Na diaľku môžete pri kvalitnejších modeloch pustiť uspávanku. Najlacnejšie digitálne pestúnky sa dajú kúpiť asi za 2 500 Sk/82,98 €, avšak ich funkcie sú obmedzené. Digitálna pestúnka s veľmi malým LCD displejom sa dá kúpiť za 3 900 Sk/129 € . Ak ste nároční a chcete mať pestúnku aj s videom, pripravte si minimálne 13 000 Sk/431,52 €. Je dobré, ak sa pestúnka dá nabíjať baterkami aj zo siete.

Rada odborníka, majiteľa obchodu pre deti:
„Vyberte si pestúnku s farebnými letkami, ktoré vás upozornia na to, že ste z dosahu prijímača alebo nemáte baterky. Môže sa pokojne stať, že nebudete nič počuť, ste v pohode, a pritom je dieťa na poschodí pridusené a červené od plaču. A to len preto, že ste mimo dosahu pestúnky alebo jej došli batérie.“

28.5.2009 12:09| autor: Jaroslava Mazancová
Viac o téme: dieťavývoj

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist