Módne fígle pre tehuľky

Čakáte bábätko a chcete zostať šik? Poradíme vám, ako na to.

  • Oblečte si úzke nohavice, na ne šatočky či blúzku a ako čerešničku na torte zvoľte jednoduché bolerko, ktoré sa strihom vyhne brušku.
  • Krásne budú vyzerať šaty prestrihnuté pod prsiami, tým sa zdôrazní najštíhlejšie miesto na tele tehotnej ženy a dole sa nechajú len voľne nariasené.
  • Najlepším tipom pre krásu sú asymetrické strihy a nepravidelné dĺžky.
  • Aby ste nemuseli stále míňať za nové väčšie oblečenie, dajte si ušiť viacfunkčný model. Z dlhších šiat sa pomocou bočného riasenia so šnúrkami razom stanú minišaty, ktoré skombinujete s legínami alebo pri ešte väčšom stiahnutí máte skvelú tuniku.
  • Pri bundách je majstrovský nápad niekoľko radov zipsov. Podľa aktuálnej veľkosti bruška zvolíte vhodný zips a pre pokročilejšie štádium tehotenstva sú v bunde ukryté v bočných švoch ďalšie zipsy, ktoré roztiahnu predný diel okolo bruška. V takom modeli sa budete cítiť stále ako v bavlnke, pretože vás nebude nič obopínať.

Ozvláštnite si oblečenie

Bedrový pás
Mamičky v súčasnosti vyhľadávajú módne krátke vypasované bundičky. Je to problém, nie sú totiž šité pre tehotné, a tak im z nich vytŕča nielen bruško, ale väčšinou aj chrbát.
Skvelým doplnkom je v tomto prípade tzv. bedrový pás. Ten sa zvyčajne nosí pod oblečením, ale prečo ho nepoužiť ako dekoratívny prvok, ktorý uľaví a ešte aj zahreje? Mamička si takýto doplnok môže dokonca ušiť sama doma.

Ako na to:

  • Kúpte si v obchode pruh úpletovej látky, ktorý – ak z neho urobíte tunel – bude v natiahnutom stave rovnako dlhý ako obvod cez vaše boky (t. j. ak máte obvod pása 110 cm, bude dĺžka preloženej látky 110 cm).
  • Tento kus látky zošite jedným švom na krajoch.
  • „Tunel“ si na seba oblečte ako minisukňu. V oblasti bruška a zadočka látku zhrňte a nariaste.

Opasok
Hoci sa to na prvý pohľad nemusí zdať, skvelý doplnok pre odvážne mamičky je opasok. Tehotné si ho môžu dať pod bruško. Keď k tomu doladia i rukavičky, klobúčik či kabelku, zaručene to bude vyzerať veľmi vkusne. Móda dnes praje voľnejším tvarom cez brušká všeobecne, takže mamička si môže dať opasok dokonca aj ako ozdobu na kabátik.

Doplnky
Šik oblečenie by mali dopĺňať tie správne doplnky – napríklad koráliky a korále. Mnoho mamičiek tvrdí, že tým, aké sú veľké a široké, sa s doplnkami necítia dobre. Nevedia však, že s nimi vyzerajú veľmi dobre. Dlhé koráliky do pása vyzerajú veľmi pekne.

Fígle, ako schovať bruško

  • Žena drobnej postavy si môže dovoliť nosiť voľnejšie oblečenie, v ňom bruško schová.
  • Veľmi módne je riasenie. Napríklad nariasenie látky z ľavého ramena na pravý bok či naopak.
  • Dobrý tip je kúpiť si sako o jedno číslo väčšie (čo je maximum, aby stále sedelo cez plecia, a budete si ho nechávať rozopnuté).
  • Zvoliť môžete aj veľký šál či šatku, ktoré budú padať v prednom diele nadol. Tieto doplnky majú jednu veľkú výhodu, nie sú veľmi drahé a môžu robiť divy a premeniť jedny jediné šaty na niekoľko variantov.
  • Empírové blúzky najviac pristanú ženám, ktoré sú štíhle pod prsami.
  • Skúste sa ozdobiť dlhými korálikmi do pása. Bruško sa opticky trošku skryje a vyzerá to veľmi dobre.

Na Babywebe tiež nájdete:

Aby to bruškám pod stromčekom pristalo
Tehotenská móda – prehľad
Ako sviatočne obliecť bábätko?
Spodná bielizeň a plavky pre budúce mamičky
Oblečenie na slávnostnú príležitosť

12.12.2010 8:21| autor: Michaela Mazancová

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist