Užite si s deťmi sviatky jari

Vyrobte si veselú sliepočku podľa nášho jednoduchého návodu.

Budete potrebovať:

Farebné kartóny, nožničky, ceruzku, pastelky a fixky, lepidlo a pohyblivé očká.

Postup:

Z farebného kartónu vystrihnite dve rovnaké slepačie telíčka v tvare vajca. Na jedno telíčko nakreslite pastelkami jednoduchý vzor (bodky, kolieska, prúžky, čiarky alebo srdiečka) a vyfarbite ho pastelkami alebo farebnými fixkami v tónoch základnej farby. Na druhú časť sliepočky napíšte text blahoželania alebo veľkonočnej riekanky.

Nalepte na rub pomaľovanej časti krídelká a hrebienok. Zobáčik uprostred a šikmo do strán narežte podľa obrázka, aby sa kartón dal dobre preložiť a nelámal sa. Zobáčik poskladajte a nalepte ho aj s pohyblivými plastovými očkami (ak nemáte plastové očká, môžete ich nakresliť čiernou fixkou na malé biele koliesko z papiera a to nalepiť).

Do spodnej časti vystrihnite otvory na prstíky, rovnaké otvory na rovnakom mieste vystrihnite aj do zadnej strany s textom tak, že ich k sebe priložíte tak isto, ako budú neskôr zlepené. Otvory nakreslíte ceruzkou podľa tých vystrihnutých aj na zadnú stranu a nakoniec ich vystrihnete.

Obidve časti telíčka zlepte k sebe tak, aby prednú stranu tvorilo telíčko sliepočky a na zadnej strane bol text. Medzi nimi budú vlepené krídelká a hrebienok.

Do otvoru dieťa vsunie prstíky, s ktorými pohybuje ako s nožičkami a pritom recituje veľkonočnú riekanku. Taká riekanka bude mať určite všade veľký úspech!

Pozrite a vyskúšajte si aj ďalšie naše tvorivé tipy:

Ozdoby z papiera a korálikov
Adventný les
Veselí snehuliaci

Viac o téme: dieťa

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist