Prázdninové tipy pre mamičky s deťmi

Ešte stále nemáte naplánované leto a dovolenku? Nestíhate a navyše si tak trochu neviete rady, čo vymyslieť, aby to bavilo vás i deti a v ideálnom prípade aj otecka? Chýba vám inšpirácia? Dali sme hlavy dohromady a vybrali pre vás tie najzaujímavejšie možnosti, ako prežiť super leto s deťmi.

Letné tábory pre mamičky s deťmi

Radi ste chodili do táborov, spali pod stanom a večer spievali pri táboráku? Chcete tento zážitok dopriať aj svojim malým deťom? Poobzerajte sa po takzvanom tábore pre mamičky s deťmi. Väčšinou sú tieto tábory určené pre deti od 3 do 6 rokov, ale nie je výnimkou, že môžete vziať so sebou aj mladšie deti.

Režim dňa je v zásade veľmi podobný ako v klasickom tábore – budíček, služby v kuchyni (vždy vo dvojici mamička s dieťaťom), celotáborová hra, večerný oheň a pod. Nebojte sa, čas budete mať na seba aj vy sama. Vo väčšine táborov pre mamičky s deťmi je vždy v rámci dňa vyhradený priestor aj pre mamičky, keď deti bavia a strážia vedúci a vy môžete odpočívať, čítať knižky alebo sa opaľovať na slniečku. To neznie zle, však?

Poznávajte spoločne s vaším dieťatkom

Ak ste trochu alternatívnejšie naladení, máte radi príjemnú, priateľskú a nenásilnú atmosféru, kde môžete spoločne s vašimi deťmi tráviť každý okamih a možno sa naučiť i niečo nové, pátrajte po takzvanom zážitkovom pobyte pre mamičky.

Na väčšine podobných akcií vás čakajú lekcie plávania s deťmi, naučíte sa babymasáže, dozviete sa niečo o aromoterapii, vyskúšate si rôzne pohybové a liečivé techniky, bude sa spievať, rozprávať a predovšetkým spoločne „prežívať“. Tieto pobyty prebiehajú uprostred prírody, vzdialené od ruchu veľkomesta, preto ak hľadáte pokoj a nerušenú atmosféru, kde môžete byť len vy a vaše dieťatko a užiť si seba navzájom, určite to vyskúšajte.

Na Babywebe tiež nájdete:

6 hier pre rozvoj mozgu bábätka
Prečo sa chlapci hrajú s autami a dievčatá s bábikami?
Za exotikou s dojčaťom

Mamííí, pôjdeme k moru!

Ak máte chuť prežiť s deťmi dovolenku pri mori, ale chcete trochu viac, než len „váľať sa“ na pláži (čo vám deti aj tak veľmi neumožnia), vyberte si aktívnu dovolenku so športovým programom a s animáciami pre deti. Na podobnej dovolenke vás čakajú napríklad rôzne lekcie cvičení (zumba, pilates, cvičenie s kočíkmi, ale napríklad aj výučba tanca alebo nordic walking), a to ráno i večer, pre deti asi od 3 rokov program v čase cvičenia pre mamičky napríklad formou športových hier alebo výtvarných aktivít.

V niektorých termínoch si môžete dokonca vybrať aj z lekcií plávania s detičkami, akvaerobiku v mori a pod. (Z vlastnej skúsenosti vám môžem potvrdiť, že plávanie s deťmi vonku v bazéne v teple na slniečku je úplne iný zážitok než v krytom bazéne. Navyše morská soľ pomáha na mnoho kožných problémov, ktorými deti trpia, vrátane atopického ekzému.) (Viac o pobytoch pri mori s deťmi čítajte v článku Nástrahy dovolenky pri mori.)

20.7.2018 2:02| autor: Pavla Maříková

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist