Šošovica počas dojčenia?

OTÁZKA TÝŽDŇA Mám päťmesačného syna, ktorého plnohodnotne dojčím, a bojím sa jesť potraviny, ktoré zdúvajú. Dočítala som sa, že červená šošovica je lepšie stráviteľná a nenadúva. Je to pravda alebo si mám na šošovicu dávať ešte pozor? Veľmi mi v strave chýbajú strukoviny. Eva

Odpovedá detský lekár a endokrinológ MUDr. Martin Gregora:

Problém so stravou, ktorá nadúva, sa medzi dojčiacimi matkami traduje vo veľkom a niekedy sa trochu zveličuje. Skutočný vplyv jedla na ťažkosti dojčeného dieťaťa nie je veľký. Jedzte, čo vám chutí. V rozumnej miere môžete konzumovať aj potraviny, ktoré vo všeobecnosti zdúvajú.

Dôležité je, aby strava bola pestrá a bohatá na živiny. Okrem iného významnú rolu zohráva aj to, ako sa cítite, a vaša spokojnosť je spojená aj s vaším stravovaním.

Viac o téme: detský lekárstrava

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist